Bliver en gris også slagtet

Bliver en gris også slagtet her i Danmark?

Det er de færreste danskere, der ikke kender til Danish Crown, som ikke blot er det absolut største slagteri her i Danmark, men faktisk er det også hele Europas største slagteri, hvilket fortæller noget om, hvor stor en virksomhed det egentlig er. I og med, at Danish Crown er en dansk slagterivirksomhed, så er der faktisk rigtig mange, der går og tror, at hver enkelt gris, der bliver opdrættet på de danske svinefarme også bliver slagtet på de danske slagteri, men det er faktisk ikke helt sandt. Der er nemlig også rigtig mange grise, der bliver sendt videre til udlandet, da det eksempelvis er mere billigere for Danish Crown at ansætte en masse slagterimedarbejdere til en polsk mindsteløn i forhold til en dansk mindsteløn. Derfor er antallet af Danish Crown-slagterier også faldet gevaldigt. Tilbage i 1974 var der 54, i 1980 var der 20 og i dag er der kun to tilbage.

Se tilbuddet her

Hvor bliver grisen så slagtet henne?

Som nævnt ovenfor, så er der mange Danish Crown-slagterier, der er blevet rykket til udlandet. Det betyder blandt andet, at den gris, der før blev sendt til et dansk slagteri i dag ender sine dag på et polsk slagteri, da det – set ud fra et økonomisk synspunkt – langt bedre kan betale sig for en virksomhed som Danish Crown, at sende en gris til Polen og få den slagtet her i stedet for at betale det dobbelt for at få den slagtet her i Danmark. Det er ikke ensbetydende med, at enhver gris fra de danske svinefarme bliver sendt videre til et udenlandsk slagteri, men langt størstedelen af dem bliver dog sendt til eksempelvis Polen eller Tyskland, hvor det er billigere at få slagtet en gris end her i Danmark, hvor mindstelønnen er meget højere.